Top
  >  Rondreizen & Backpacken   >  Winterkamperen: handige paklijst + tips!
winterkamperen

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Winterkamperen wordt steeds populairder. Voor een weekendje weg, maar zeker ook voor een complete vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de wintersport. Je snapt natuurlijk wel dat dit andere koek is dan in de zomer met je huis op wielen op avontuur gaan, dus leek ons een artikel met praktische tips en een paklijst wel zo handig. Zo kan jij veilig en wel op reis!
winter-kamperen

Een camper huren

In de winter in een tent slapen is nogal koud, maar met een geïsoleerde camper kom je de koude nachten zeker door. Een camper aanschaffen is natuurlijk prijzig. Helemaal als je het eerst eens wilt uitproberen, maar hier is een oplossing voor! Bij PaulCamper kun je voor een goede prijs een camper huren. Je kunt PaulCamper zien als de AirBnB voor campers: het is een deelplatform waar iedereen zijn camper op kan zetten. Op pad met een luxe camper of een oude Volkswagen bus; de keus is helemaal aan jou. Een goede manier om erachter te komen hoe het is om met een camper op pad te gaan!
winterkamperen

De tips

Als je gaat winterkamperen is het verstandig om voorbereid op reis te gaan. Wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet.
Tip 1:  Huur een camper of caravan die geschikt is voor het winterkamperen. Deze zijn beter geïsoleerd en hebben een sterkere verwarming. Anders wordt het wel heel koud ’s nachts.
Tip 2: Plan je route van tevoren! Zo weet je op welke campings je terecht kunt tijdens de wintermaanden.
Tip 3: Oefen thuis alvast met het omleggen van sneeuwkettingen op de banden van je camper. Onderweg moet je ze namelijk altijd omleggen op plekken waar dat slecht uitkomt.
Tip 4: Controleer voordat je vertrekt of het verwarmingssysteem ook daadwerkelijk werkt en plaats een nieuwe batterij in de kachelontsteking.
Tip 5: Houd als je onderweg bent extra goed je brandstofvoorraad in de gaten. In de winter wil je écht niet stranden zonder brandstof.
Tip 6: Als je tóch ergens vast loopt, laat dan de motor lopen voor de verwarming. Een motor die stationair draait verbruikt nauwelijks brandstof.
Tip 7: Aangekomen op bestemming; zet je camper of caravan het liefst op een zonnige plek. Dit zorgt toch net voor dat extra beetje warmte!
Tip 8: Houd op de camping de verwarming altijd aan, maar zorg wel voor voldoende ventilatie!
winter-kamperen

Paklijst

Het is verstandig om bepaalde items alvast bij je te hebben, mocht er iets gebeuren tijdens je vakantie. Zo ga je goed voorbereid op reis. Neem de volgende spullen zeker mee:

  • Dekens;
  • Handschoenen, mutsen en andere warme winterkleding;
  • Slotspray anti-vries (bewaar deze niet in de camper of caravan);
  • Propaangas (vraag bij de verhuurder van de camper of caravan na of dit aan boord is. Als je in Zuid-Europa namelijk een gasfles koopt of vult, bevat die vaak butaangas, wat bevriest onder de 4 graden Celsius);
  • Een sneeuwschep en een bezem;
  • Een föhn;
  • Anti-vries spray en een ijskrabber;
  • Zorg dat je altijd iets aan eten en drinken in je auto hebt liggen. Mocht je in een lange file terechtkomen, dan kun je even vooruit.
  • Een (nood) kachel.

winter-kamperen
Ben jij al eens in de winter gaan kamperen? Bijvoorbeeld rondom de wintersport? Wat waren jouw ervaringen? Laat het weten in de comments!


Meer inspiratie opdoen voor kamperen in de winter? Lees dan hier meer over winterkamperen

post a comment