Top
  >  Caribische Eilanden   >  Ontdek het stralende eiland Curaçao
ontdek-het-eiland-curacao

Laatst bijgewerkt op juli 10, 2022

Een prachtig eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee: Curaçao. Het eiland met diepblauwe wateren en prachtige witte stranden. Tijdens je verblijf op Curaçao zijn er talloze dingen te doen. Wij nemen je mee in onze dag op Curaçao.

08:30 uur – ontbijten bij Number Ten

Aan de foto te zien, zie je al hoe mooi het is bij Number Ten. Deze fantastische plek is al geopend vanaf 07:30 uur voor de vroege vogels. Start je dag goed met een gezond ontbijt en bestel een plank met allerlei soorten fruit, of ga voor de bagel met verse ingrediënten.
Number-Ten-Curaçao
Adres: Santa Rosaweg 10, Willemstad, Curaçao

11:00 uur – suppen in Playa Pisakdo

Wanneer het ontbijt gezakt is, is het tijd voor een leuke activiteit. Playa Piskado, ook wel bekend als Playa Grandi, is het bekendste vissersstrand van Curaçao. Vissers gooide hier altijd de restanten van hun vangst terug de zee in, waardoor hier door de jaren heen een heleboel schildpadden op af zijn gekomen. Tegenwoordig is Playa Piskado voor deze indrukwekkende beesten geworden. En deze bijzondere dieren wil je natuurlijk met je eigen ogen zien, en misschien als je geluk hebt kun je er zelfs naast zwemmen. De Bearded Butlers, zoals je kan zien aan de naam, kan je deze mannen niet missen door hun baard, kennen dit eiland op hun duimpje en begeleiden vol passie sup tours. Afhankelijk van de windrichting kun je linksom of rechtsom langs de kliffen suppen. Houdt wel rekening dat de heenweg een flinke work-out kan zijn door de wind die achter de kliffen vandaan komt. Daarna kun je genieten van het prachtige uitzicht op het helder blauwe water.
ontdek-curacao-suppen-playa-piskado
Deze sup-tour duurt in totaal één uur en is te boeken voor $50 per persoon, met maximaal 3 personen (inclusief gids).

13:00 uur – tijd voor een gezonde lunch bij Max & Bee

Na een onvergetelijke ervaring suppen in Playa Piskado en je weer helemaal fris bent voor de rest van de dag, is het tijd voor een lekkere gezonde lunch bij Max & Bee. Max & Bee richt zich vooral op gezond en bewust eten. Toch staat er iedere dag weer wat lekkers op het menu. Van een lekkere gezonde lunch bowl tot een fris fruitsapje. Niet alleen gezond maar ook super verfrissend.

14:15 uur – een fast side jeep tour

Leer curaçao op een andere manier kennen en boek een ATV-tour bij Curaçao Activities. Deze jeep tour duurt in totaal twee uur. Tijdens de tour rijd je over bumpy roads, in de richting van de oostkust van het eiland. Onderweg kom je van alles tegen. Metershoge cactussen, grotten en nog veel meer. Tussendoor maak je een aantal tussenstops, waaronder bij de Aloë Vera plantage. Na deze stop rijd je door naar Directors Bay waar je het water in kunt duiken om de onderwaterwereld te ontdekken. Deze tour is de ideale manier om het eiland te ontdekken.
Deze tour vindt iedere maandag en zaterdag plaats. De kosten van de fast side jeep tour zijn $85 inclusief een flesje water, granola bar en het gebruik van snorkel gear en flippers.ontdek-curacao-jeep-tour

19:00 uur – dineren bij Equus

Na een middag ontdekken heb je vast trek gekregen. Tijd voor een flinke vleesspies bij Equus, daar staan ze namelijk bekend om. Kiezen van een menukaart is hier dan ook niet mogelijk. Je besteld hier je eigen vleesspies aan de barbecue. Bij de vleesspies krijg je een mandje met geroosterd stokbrood met knoflooksaus en pika (soort saus). Goed om van te voren te weten: de spiesen zijn erg groot. Eén spies is vaak genoeg voor twee personen, tenzij je natuurlijk enorme trek hebt. Naast een menukaart krijg je hier ook geen bestek, voor deze ene keer mag je dus lekker met je handen eten.
ontdek-curacao-equus (2)
Website: Equus

21:30 uur – drankje drinken bij Caña Bar & Kitchen

Voor het slapen gaan, kan je nog een bezoekje brengen aan één van de lievelingen van het eiland: Caña Bar & Kitchen. Dit sfeervolle tentje is te vinden in de historische wijk Pietermaai. Een goede cocktail kun je hier zeker verwachten, daar staan ze namelijk bekend om.
Website: Caña Bar & Kitchen

00:00 uur – overnachten bij Landhuis Jan Thiel

Altijd al willen logeren in een historisch landhuis? Overnacht tijdens je vakantie in de Jan Thiel Lodge. Deze lodge beschikt over zes tweepersoonskamers en een familiekamer. Iedere kamer in het Jan Thiel Lodge is uniek ingericht, en hebben prachtig uitzicht op zee. Wil je écht genieten en tot rust komen? Achter het landhuis van Jan Thiel staat een vrijstaand appartement met twee slaapkamers. Daarnaast heeft het ruime appartement een privé zwembad en een heerlijke buitendouche.
Boeken: Landhuis Jan Thiel


Meer over Curaçao?

post a comment